(recept
si oblíbilo 76 návštěvníků)
Nejlepší rajská omáčka dle " kuchaři v pohotovosti "
Potřebné ingredience
Suroviny slunečnicový olej 1 mrkev 1/4 celeru 1 cibule 2 ks hřebíčku 2 ks skořice 8 kuliček nového koření 20 kuliček celého pepře 3 bobkové listy 3 lžíce cukru ocet 300 g rajského protlaku 500 ml hovězího vývaru kousek citronové kůry 2 lžíce másla 4 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Postup
Pro základ rajské omáčky osmahneme na slunečnicovém oleji nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Okořeníme hřebíčkem, celou skořicí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Pak v základu omáčky necháme zkaramelizovat tři lžíce cukru a zastříkneme octem. Přidáme rajský protlak a restujeme. Základ zalijeme hovězím vývarem, provaříme půl hodiny, přidáme kousek citronové kůry a zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Provaříme dalších 15 minut a propasírujeme přes sítko. Rajskou omáčku případně dochutíme.
Pro základ rajské omáčky osmahneme na slunečnicovém oleji nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Okořeníme hřebíčkem, celou skořicí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Pak v základu omáčky necháme zkaramelizovat tři lžíce cukru a zastříkneme octem. Přidáme rajský protlak a restujeme. Základ zalijeme hovězím vývarem, provaříme půl hodiny, přidáme kousek citronové kůry a zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Provaříme dalších 15 minut a propasírujeme přes sítko. Rajskou omáčku případně dochutíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marsi-28
(upraveno)
2. 9. 2015, 13:36
Tak jsem konečně vyzkoušela tuto rajdu a sklidila jsem veliký úspěch,jinou už ani zkoušet nebudu.Díky za skvělý recept.






nahlásit
petrici2013
(upraveno)
13. 8. 2015, 10:15
Holky super! Dneska vyzkouším !
Už se těším až mi můj malý asistent bude zase držet nohy a á budu vařit :D

nahlásit

Filďa
(upraveno)
27. 12. 2013, 14:59




nahlásit

petapona
(upraveno)
29. 8. 2013, 14:01
Výýýýýýýýýýýýýýborná, i talíře vyblízané!!!












nahlásit

cacoš
(upraveno)
14. 6. 2014, 23:32
@petapona
jjj, je to mňamka....já už ji nastavuji, jelikož je hned pryč. Tak dávám více vývaru, více protlaku a více zeleniny


nahlásit

medunkap
(upraveno)
16. 2. 2013, 19:48
výborná a i já, v kuchyni žádnej přeborník
jsem ji udělala vynikající, takže díky za recept


nahlásit

cacoš
(upraveno)
30. 3. 2013, 11:01
@medunkap
......není za co, pokud se držíte dle pokynů, celkem není co zkazit. Možná bacha na ocet
......už jsme ji taky dlouho neměli, tak to mi říká, že ji zase prubnu



nahlásit
laskonka333
(upraveno)
11. 2. 2013, 12:19

nahlásit

Michaela73
(upraveno)
22. 1. 2013, 12:46
Ano, takhle ji dělám i já, podle kluků v akci a každy kdo ji ochutná říká, že lepší nejedl

nahlásit

cacoš
(upraveno)
11. 2. 2013, 11:39
@Michaela73
....také tak.....to co jsem dělala před tím se vůbec nedalo srovnávat.....

nahlásit

mikot
(upraveno)
22. 1. 2013, 12:17

nahlásit

Alutep
(upraveno)
22. 1. 2013, 12:00
Právě připravuju, tak jsem zvědavá

nahlásit
juvajuva
(upraveno)
4. 8. 2012, 12:08
Výborná!!!
nahlásit

aknalb6677
(upraveno)
4. 8. 2012, 7:57

nahlásit

r 1947
(upraveno)
2. 6. 2012, 16:08
Tak to je zajímavý recept. Určitě vyzkouším.





nahlásit

patenka76
(upraveno)
2. 6. 2012, 15:47
exklusivní záležitost
,nejlepší rajská jakou jsem kdy jedla
Janičko moc děkuji za receptík







nahlásit

cacoš
(upraveno)
8. 7. 2012, 11:28
@patenka76
...není za co....já jsem také vděčná, že jsem zrovna kukala na ten pořad, jak to kluci vařily........a jinou už nedělám.......

nahlásit